fbpx

De Kracht van Contrast

De Kracht van Contrast

Beter gezegd, de kracht om contrast te waarderen. Want zonder duisternis kan men onmogelijk het licht opmerken. Zelfs de cyclus van de getijden, eb en vloed, gaan zo goed samen, net als de posities die de zon en de maan  innemen in  dit hele magische proces.

Door het ervaren van ongewenste problemen, aspecten of uitdagingen in het leven, kan men kiezen om de gegevens of informatie in eigen voordeel te gebruiken. Door te ondervinden wat je niet wilt, krijg je duidelijk of duidelijker waar je echt de voorkeur aan geeft. Hoe geweldig is het proces van het  leven dat  zich ontvouwt voor onze ogen?

Dus naar mijn mening kan niemand verkeerd gaan, een fout maken of falen in het leven, want er wordt altijd iets nieuws geboren uit het resultaat/uitkomst  dat je voorgeschoteld krijgt. Je kunt altijd een nieuwe keuze maken of een geloof, gewoonte of benadering veranderen. Heel simpel gezegd: als je het koud hebt, wil je het warm krijgen. Nu kun en kan je je concentreren op de vele manieren waarop je warm kunt worden … een jas, een kachel … Sta daar niet alleen te klagen dat je het koud hebt! (wat ik in het verleden vaak deed toen ik niet beter wist.) Nadat ik mij realiseerde dat je een probleem beter NIET continue tegen het licht kan houden of tegen de grond aan  hoeft te worstelen om het  op te lossen, werkte dat bevrijdend. Het duurt langer eer je het kunt oplossen … De frequentie van een vraag en de frequentie van het antwoord zijn twee afzonderlijke velden. Rust / stilte / meditatie voor de/alle antwoorden.

Tijdens je gebeden praat je tegen God-Allah-Boedha-Krishna-Tao-Ra-Jah … en je innerlijke fluistering ,intuïtie, komt terug naar jou met de antwoorden tijdens meditatie. Van pessimistisch naar Optimistisch denken. Het herschrijven van oude patronen en het bewust worden van de backburners van hun sublieme invloeden of input.

Het besef hebben dat contrast je zeker kan begeleiden en verhelderend werkt  is voor mij zielroerend.

vorige

volgende